Le poulet de la mort

En rätt som tar lite tid i och med marineringen men det är värd det!

till 2 väldigt hungriga personer, eller 4 medelmåttigt hungriga.

  • 2 kycklingbröst

läggs i en timma i en marinad av

  • 1 dl ajvar relish
  • 1 dl creme fraise
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk svartpeppar grovt krossad
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 solo vitlök – ca 2 stora klyftor
  • 0,5 citron

Ta upp filéerna men släng inte marinaden, häll den istället i en djup tallrik. Snitta filéerna efter en timmas marinering och fyll med tapenad. Knyt ihop dem med snöre. Vänd dem i ströbröd och sedan i marinaden tills du får ett tjockt täcke. Salta ovanå.

Grilla på galler 20 min i 175° därefter 15 min i 250°

Placera bredvid i egen skål grönsaker som paprika, körsbärstomater och två vitlökshalvor som får rosta bredvid täckta med olivolja

Sås:

  • 1 bananscharlotten i ringar
  • 1/5 röd paprika grovhackad
  • 1 grön chilifrukt

fräs dessa i smör och tillsätt

  • 1 dl creme fraise
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk japansk soya
  • kryddas med persilja, dragon, vitlökspulver, salt, peppar
  • ev vatten för att späda
  • 1 msk idealmjöl för att reda

Serveras med fullkornsris eller matvete
samt sockerärter.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

0 comments on “Le poulet de la mortAdd yours →

Leave a Reply