En rätt som tar lite tid i och med marineringen men det är värd det!
till 2 väldigt hungriga personer, eller 4 medelmåttigt hungriga.
- 2 kycklingbröst
läggs i en timma i en marinad av
- 1 dl ajvar relish
- 1 dl creme fraise
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk svartpeppar grovt krossad
- 0,5 tsk cayennepeppar
- 1 solo vitlök – ca 2 stora klyftor
- 0,5 citron
Ta upp filéerna men släng inte marinaden, häll den istället i en djup tallrik. Snitta filéerna efter en timmas marinering och fyll med tapenad. Knyt ihop dem med snöre. Vänd dem i ströbröd och sedan i marinaden tills du får ett tjockt täcke. Salta ovanå.
Grilla på galler 20 min i 175° därefter 15 min i 250°
Placera bredvid i egen skål grönsaker som paprika, körsbärstomater och två vitlökshalvor som får rosta bredvid täckta med olivolja
Sås:
- 1 bananscharlotten i ringar
- 1/5 röd paprika grovhackad
- 1 grön chilifrukt
fräs dessa i smör och tillsätt
- 1 dl creme fraise
- 1 dl grädde
- 1 dl vitt vin
- 1 msk kycklingfond
- 1 msk japansk soya
- kryddas med persilja, dragon, vitlökspulver, salt, peppar
- ev vatten för att späda
- 1 msk idealmjöl för att reda
Serveras med fullkornsris eller matvete
samt sockerärter.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
0 comments on “Le poulet de la mort”Add yours →