Billigt, gott med härliga 90talstoner. Kan serveras med kapris men det är inget måste.
Pasta puttanesca går snabbt att laga, är gott och näringsrikt. Proteinkällan är bacon men kan ersättas av lämplig vegetarisk ingrediens. Originalet innehåller även sardeller men dessa har uteslutits här.
Receptet är för 4 personer
- 1 paket bacon
- 1 stor lök
- 1 vitlök soloklyfta
- 1/2 grönsaksbuljong på tärning
- basilika, 1 msk torkad eller en halv kruka färsk
- 1 burk krossad tomat
- 1/2 burk oliver
- Salt
- Svartpeppar
- Ost för servering, parmesan eller mozzarella
Stek bacon lök och vitlök på medelvärme.
Häll över den krossade tomaten och koka 3 minuter. Tillsätt därefter basilikan.
Låt koka i ca 10 minuter, lägg i oliverna och koka i max 5 minuter till.
Smaka av med salt och peppar.
Servera till pasta med riven ost och ett par drag från pepparkvarnen.
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
0 comments on “Pasta puttanesca”Add yours →